SGA A Team Wint Overtuigend van MSK 2

Jeugd

Ons SGA A team trad maandag 12 december weer in de vaste opstelling aan en van te voren was duidelijk dat als er na de valse start alsnog voor de topplaatsen gestreden zou kunnen, dat de thuiswedstrijd tegen de nummer laatst MSK 2 gewonnen zou moeten worden.

Het eerste kwartiertje van de wedstrijd was ik nog met lesgeven bezig, en vaak mis je dan niet zoveel, maar dat was hier wel het geval. Zo stond Jesse op bord 2 bijvoorbeeld al een dame voor, en hij speelde zijn partij ook vrij makkelijk uit.

Lars had op bord 3 ook weinig problemen met zijn tegenstander. Hij kwam snel veel materiaal voor en rond 8 uur besloot hij zich maar aan te melden voor de interne competitie, omdat hij terecht de aanname deed dat de externe partij snel voorbij zou zijn.

Yoram had het tijdens gedeeltes van zijn partij lastiger en zijn tegenstander heeft zelfs enkele zetten gemist waarmee direct groot voordeel gehaald zou kunnen worden, maar Yoram maakte alles goed door zijn partij op een fantastische manier af te ronden.

Bij Aman liep het de hele partij soepeltjes. Ik dacht zelf dat hij nog even in de problemen kwam toen een toren van zijn tegenstander 2 ongedekte lopers op een open lijn aanviel, maar tijdens de analyse bleek Aman alles onder controle te hebben en redde hij hier zich makkelijk uit met enkele schaakjes. Uiteindelijk wikkelde hij af naar een eindspel met een toren en 6 pionnen tegen een paard en 3 pionnen, wat Aman rustig uitspeelde.

4-0, overtuigender kan niet. 6 februari staat de volgende match op het programma, uit tegen VAS, de nummer 1 van de poule.