SGA jeugdcompetitie ronde 4

Jeugd

De week van 1 februari werd de vierde ronde van de SGA AB en C jeugdcompetitie gespeeld. In de AB competitie doet Almere met 1 team mee, in de C competitie met 5 teams. Onze hoogste 2 C teams spelen in de 1e klasse, ons eerste team had net een te lage gemiddelde rating om aan de hoofdklasse mee te kunnen doen. Ons 3de en 4de spelen spelen dit seizoen in de 2de klasse en ons 5de team (met spelers van de donderdag) is ingedeeld in de 3de klasse.

Almere AB1 speelde net als C2 en C3 uit tegen Caissa. Ons AB team heeft na in de derde ronde voor het eerst te winnen de smaak kennelijk te pakken, want ook nu werd er gewonnen. Aahil, Rithvik en Tygo wisten op bord 2,3 en 4 een vol punt te behalen. Sreesanth vocht op bord 1 heel erg lang, het leverde helaas geen punten op. Voor het team wel een mooie 3-1 overwinning.

Almere C1 speelde uit tegen Amsterdam-West C2. Ons team wist de eerste match met 3-1 te winnen. Volle punten voor de gebroeders Straub op bord 2 en 4, halfjes voor de broers Samala op bord 1 en 3. De tweede match werd het 2-2 Gagan en Rinze behaalden het volle punt. 3 matchpunten is zeker niet slecht, en daarnaast hielp Almere C2 ook nog mee om deze ronde nog mooier te maken.

Almere C2 speelde uit tegen Caissa C1. Caissa C1 had de eerste 3 ronden slechts 1 matchpunt laten liggen, dat was evenveel als Almere C1 en daarmee een geduchte concurrent. Almere C2 had slechts 2 matchpunten bij elkaar gespeeld en vooraf was daarom de verwachting dat het een moeilijke avond zou worden. Dit viel reuze mee. De eerste match won ons team zelfs met 3-1 door overwinningen van Benjamin, Alexander en Yuxien. Raul verloor op bord 4. De tweede match wisten Alexander en Yuxien weer te winnen, terwijl Benjamin en Raul verloren. 2-2 is nog steeds een mooi resultaat tegen dit team dat op papier een stuk sterker is. Almere C2 maakt een mooie sprong in het klassement EN snoept 3 belangrijke matchpunten af van een concurrent van Almere C1.

Almere C3 speelde uit tegen Caissa C2. Sarthak kon helaas niet, maar gelukkig hadden we in ons recent nieuwe lid Rushaan een goede invaller. De eerste match wisten Rushaan en Rehan te winnen, terwijl Dharan op bord 3 een belangrijk halfje haalde. Aryan verloor op bord 4. De tweede match werd het resultaat herhaald. Weer waren het Rushaan en Rehan die wisten te winnen, terwijl dit keer het halfje door Aryan werd behaald. 4 hele belangrijke matchpunten waardoor Almere C3 de koppositie behoudt.

Almere C4 en Almere C5 zijn ingedeeld in een groep van 7 teams en hadden deze ronde beide vrij.