Zesde op kampioenskoers

Senioren

Het zesde heeft in de vijfde ronde de door sneeuwval uitgestelde wedstrijd tegen ESPion 4 met 5,5-2,5 gewonnen en daardoor de koppositie weer ingenomen.

 

Bord 1

Peter Delis strafte een te optimistische kijk op de zaken van zijn tegenstander hardhandig af. Zijn tegenstander had nog niet gerocheerd, maar trachtte al wel allerlei aanvallende plannen te realiseren. Toen die aanval tot niets leidde resteerde een aanval op de open en bloot staande koning.

 

Bord 2

Ron Bruins bleef zijn tegenstander met zwart uitdagen. Met twee torens en de dame voor zijn eigen pionnen wist Ron zijn tegenstander na heel veel heen en weer geschuif een pion te ontfutselen. Toen dat geschiedde viel de stelling van zijn Amsterdamse tegenstander in duigen en liet hij zich sportief mat zetten.

 

Bord 3

Jeroen Duin deed niet onder voor de de Almeerse successen op de topborden. Ergens in het middenspel wist hij zijn tegenstander twee pionnen te ontfutselen. Doordat Jeroen wel wat meer tijd had verbruikt speelde zijn tegenstander nog vrij lang door. Toen er echter na een algehele afwikkeling nog een derde pion aan de strijkstok bleef hangen vond de Amsterdammer het wel goed en schudde de hand van Jeroen.

 

Bord 4

De score aan de topborden werd door Andre Sijpkes op 100% gebracht. Andre had een pion op de zesde rij gestationeerd zonder dekking van zijn soortgenoten. Zou die pion sterk worden of juist zwak? Andre gaf zijn tegenstander echter niet de ruimte om de pion op te peuzelen. Met een mooi penning met een toren op de loper van de tegenstander wist Andre zijn tegenstander voor dusdanig grote problemen te stellen dat er geen houden aan was.

 

Bord 5

Als je naar de partijen van Ron Woudsma kijkt dan krijg je altijd het gevoel dat Ron zich er wel zal uit rommelen, ook als hij wat slechter staat. Helaas echter lukte dat dit keer niet. De toeschouwers zagen g6 ter voorkoming van het binnenvallen van de vijandelijke koning. Ron zag dat echter over het hoofd en daardoor kwam hij toch in onoverkomelijke problemen. Beide partijen promoveerden nog wel een pion tot dame, maar toen Ron verplicht werd de dames te ruilen was het gedaan met de strijd.

 

Bord 6

Tony van Weeren wist op maandag nog een keurige remise uit het vuur te slepen voor het vijfde, maar drie dagen later lukte dat niet voor het zesde. Veel heb ik niet van de partij kunnen zien, maar schrijven over een nederlaag is sowieso niet zo leuk, dus zand er over.

 

Bord 7

Simon Vreeburg kwam onder zware druk te staan en zijn tegenstander leek af te stevenen op een overwinning, maar uiteindelijk wist bij een 5-2 tussenstand er toch nog een remise uit te spelen. Je weet nooit, wie weet hoe beslissend zo