JCC E speeldag 1

Jeugd

Op zaterdag 10 september 2022 ging Almeerse team E1 naar de halve finale van de landelijke jeugdclubcompetitie E dat werd gehouden in Muiderberg. Het team bestond uit Ashwath, Atharva, Yuvan, Raul en Alexander. Ashwath speelde alle 7 wedstrijden, Alexander mocht er 6 spelen terwijl Atharva, Yuvan en Raul elk 5 wedstrijden speelden. Het was een zware competitie met 18 teams. Almere E1 behaalde de 7e plaats en plaatste zich met 8 teampunten voor de finale.

Team Almere E1 had een goede start van het toernooi met een regelrechte 4-0 overwinning tegen team uit Arnhem (ASA E1) en zette de goede run voort in de 2e en 3e ronde met overwinningen tegen team Staunton E1 (2,5 – 1,5) en team OEW (2,5 – 1,5). Comfortabel geplaatst op de 2e plaats na ronde 3, kreeg het team vanaf ronde 4 te maken met zwaardere concurrentie. Ze verloren van ESV E1 (1-3) in de 4e ronde, Philidor E1 (1-3) in de 6e ronde en Moira Domtoren E1 (1-3) in de 7e. Daardoor zakten ze naar beneden op de ranglijst en eindigden ze uiteindelijk op de 7e positie.

Desalniettemin was het een goede ervaring voor de spelers en ze hadden zeker een goede tijd omdat het zonnige weer hen in staat stelde om plezier te hebben op het strand dat heel dicht bij de locatie was.

1 thought on “JCC E speeldag 1

 1. Geachte heer/ mevrouw,

  Mij zoontje van 6 wilt graag op schaken les
  Is dit op mogelijk.

  Ik hoor graag van jullie

  Met vriendelijke groet

  Nancy wolly

Comments are closed.