Almeerders in Zandvoort

Senioren

Traditioneel werd op hemelvaartsdag weer het Louis Blok toernooi georganiseerd in Zandvoort. Een van de twee rapidtoernooitjes die je daar jaarlijks kunt spelen. Er werd gespeeld in zeskampjes met 25 minuten pp zonder increment, dat laatste is wel weer even wennen, dat komt niet meer zo vaak voor.

Dit keer was er met Ahnaf, Rob vd K, Martin H, Gerard, Hans en Pim B. een grote almeerse afvaardiging.

Ahnaf speelde in groep 1 een sterk toernooi, verloor slechts 1 partij, won de rest. De verliespartij was echter wel tegen iemand die verder slechts een halfje liet liggen, dus geen eerste plaats.

In groep 2 speelde ik met Martin en ook nog een clubgenoot van een van mij andere verenigingen, Aad de Bruijn. Ik wist de eerste partij te winnen, de twee daarna eindigden in remise, waarvan de laatste tegen Martin. Waren alle leuke partijen waar veel inzat en ik zeker niet altijd beter stond. De tweede partij wist ik me in mindere stelling via eeuwig schaak naar remise te vechten, de partij tegen Martin heeft Martin ergens de winst laten liggen. De vierde ronde speelde ik tegen Aad, ook een partij waar vanalles in zat. Ik dacht beter te staan, maar na wat afruilen bleken de stukken van Aad juist beter te staan. Hij investeerde echter teveel tijd om de winst proberen te vinden, en dat lukte niet en ik betwijfel ook of die erin zat. Uiteindelijk viel de partij mijn kant op. Aad was mijn grote concurrent en had tot dan toe slechts een halfje laten liggen, waardoor ik met 3 uit 4 de koppositie overnam. De laatste partij bood ik snel remise aan omdat ik dan op onderling resultaat de groep zou winnen. Dit werd afgeslagen, maar wellicht dat mijn tegenstander toch wat afgeleid was, want er volgde wat mindere zetten en uiteindelijk werd een dame tegen stuk verloren. Daarna was het makkelijk uitspelen en had ik de groep gewonnen. Het was niet Martin’s dag. Zijn halfje tegen mij was zijn eerste resultaat, waarna hij in de laatste ronde nog wel wist te winnen.

In groep 4 speelde Rob een leuk toernooi tegen gelijkwaardige tegenstander en eindigde dan ook op 2 1/2 punt.

In groep 5 had Gerard een minder toernooi. Na verlies in de eerste ronde was het optimisme over een goed resultaat gelijk weg en volgde alleen nog 3 remises.

Hans deed het in groep 6 daarentegen weer heel sterk. Hij begon met 3 maal winst, maar verloor in ronde 4. Dit was helaas net als bij Ahnaf precies degene waarvan hij niet had moeten verliezen, zijn tegenstander had nog wel een andere partij verloren, maar bleef Hans, ondanks dat hij in de laatste ronde ook won, op onderling resultaat voor.

Leuke dag aan het strand, al was mijn korte broek en (s.v. Almere) polotje wat te optimistisch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.