NK resultaten van de Almeerders

Jeugd

Van zaterdag 27 april tot en met vrijdag 3 mei werd het Nederlands kampioenschap schaken in de A, B en C leeftijdscategorie gespeeld. Van donderdag 9 tot en met zaterdag 11 mei werd het Nederlands kampioenschap D gespeeld.

Roger zal niet tevreden terugkijken op het toernooi, een 5de plaats met 4 uit 7 en een flinke minscore.

Ook Manasvita eindigde op 4 uit 7, bij de meisjes A & B. Dit was genoeg voor een derde plaats bij de A meisjes, maar ze moest wel ook nog 5 B meisjes voor zich laten.

Bij de D deed Akshaj het van onze clubgenoten het best met een 5de plaats en 6 1/2 uit 9 en een mooie plusscore. Geen enkele partij verloren, maar 5 remises waren er 2 teveel. Ashwath begon sterk met 4 1/2 uit 6, maar eindigde met 3 verliespartijen, de eerste van de 3 tegen Akshaj. Plaats 23 was het resultaat. Rushaan eindigde 29ste met eveneens 4 1/2 punt. Beide hadden ook een mooie plusscore.

26 mei is het TK-D, het is jammer dat Akshaj (Zukertort) en Ashwath (andere regionale bond) dan niet bij ons meespelen, maar we hebben nog enkele D spelers die het NK net misliepen die wel aanschuiven, we gaan weer ons uiterste best doen om een kwalificatieplaats voor het NK af te dwingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.